МОДЕРНІЗАЦІЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ: ІНДИВІДУАЛІЗАЦІЯ ТА МІЖДИСЦИПЛІНАРНІСТЬ - Кузан, Катерина (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті здійснено аналіз сучасних підходів до розвитку і модернізації вищої освіти. Визначено, що підготовку висококваліфікованих фахівців, конкурентноспроможних на ринку праці, варто здійснювати в умовах індивідуалізації процесу навчання. Практичну реалізацію цього процесу можна забезпечити за рахунок створення індивідуалізованих освітніх програм. Обґрунтовано важливість використання міждисциплінарного підходу як у професійній підготовці, так і у формуванні готовності до наукової діяльності студентів.