СТИМУЛЮВАННЯ ІНТЕРЕСУ ДО МУЗИЧНОГО ВИКОНАВСТВА ЯК ПРОВІДНА УМОВА НАСТУПНОСТІ ФОРТЕПІАННОГО НАВЧАННЯ - Цзюнь, Лань Сін (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті обґрунтовується, що наступність фортепіанного навчання студентів з КНР в системі музично-педагогічної освіти України можлива за умови стимулювання інтересу до музичного виконавства. Визначено, що інтерес відіграє істотну роль у будь-якій діяльності людини як форма вияву матеріальних і духовних потреб. У всіх проявах і на всіх етапах розвитку інтерес характеризується трьома характеристиками: позитивною емоцією по відношенню до діяльності; наявністю пізнавального компоненту цієї діяльності; наявністю мотиву діяльності.