МОЛОДІЖНА РОБОТА ЯК ЗАСІБ НЕФОРМАЛЬНОЇ ГРОМАДЯНСЬКОЇ ОСВІТИ - Коляда, Наталія; Кравченко, Оксана (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті здійснено аналіз вітчизняного досвіду організації неформальної громадянської освіти, що дозволить розширити форми й методи професійної підготовки майбутніх соціальних працівників. Молодіжну роботу розглядають як ефективний засіб неформальної громадянської освіти – навчання молоді тому, як жити за умов сучасної держави, як дотримуватися її законів, але водночас і не дозволяти владі порушувати їхні права, домагатися від неї здійснення їхніх правомірних потреб, як бути громадянином демократичного суспільства.