РОЗВИТОК ТВОРЧИХ ЗДІБНОСТЕЙ УЧНІВ ОСНОВНОЇ ШКОЛИ ПІД ЧАС ПРОЄКТУВАННЯ ШВЕЙНИХ ВИРОБІВ - Хоменко, Людмила (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2022)
Експериментальна робота викрила роз’єднання знань учнів та їхніх умінь і навичок, тобто знання засобів здійснення діяльності ще не свідчать про майстерність виконання роботи. Саме тому розроблена нами система творчих завдань побудована таким чином, що здійснюється циклічне повторення конструкцій, що розроблюються, і виконання технічного моделювання на вищому рівні складності. Окрім цього, під час виконання розробки моделі на всіх послідовних етапах конструкторської діяльності (проєктування моделі, розробка конструкції і виконання технічного моделювання виробу) постійно вдосконалюється і підвищується майстерність учнів. Ключові слова: проєктування; креслення; творчість; завдання; картки; здібність; діяльність; модель; предмет; виріб.