ПІДГОТОВКА ВЧИТЕЛЯ ТЕХНОЛОГІЙ ДО РЕАЛІЗАЦІЇ КОМПЕТЕНТНІСНОГО НАВЧАННЯ В ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ - Терещук Андрій (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2024)
У статті розкрито теоретичні та методичні підходи у підготовці вчителя технологій для реалізації компетентнісного навчання як провідного підходу в організації освітнього процесу Нової українській школі. Здійснено характеристику методичної підготовки вчителя технологій через призму основних концептів Нової української школи. Визначено основні напрями (згідно основних положень НУШ), за якими необхідно змінювати методичну підготовку вчителя технологій для його професійної діяльності у закладах загальної середньої освіти.