ПІДГОТОВКА ПЕДАГОГІВ ДО ВПРОВАДЖЕННЯ ТРЕНІНГОВОЇ ТЕХНОЛОГІЇ З ФОРМУВАННЯ ПРОСОЦІАЛЬНОЇ ПОВЕДІНКИ ПІДЛІТКІВ УРАЗЛИВИХ КАТЕГОРІЙ - Федорченко, Тетяна (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Стаття присвячена розгляду актуальних питань, спрямованих на впровадження тренінгової технології формування просоціальної поведінки підлітків уразливих категорій у освітній процес школи, висвітлено понятійний апарат зазначеного процесу (підготовка, просоціальна поведінка, формування просоціальної поведінки, тренінгова технологія, учні 11–15 років, підготовка). Окреслено мету, завдання, принципи проведення тренінгового курсу, уміння і навички, якими повинні володіти педагоги, представлено структуру семінару-тренінгу з означеної проблеми, наведено приклади цікавих форм роботи, проаналізовано результа-тивність підготовки педагогів до проведення тренінгової технології.