ШЛЯХ ДО ВЕРШИН ХУДОЖНЬОЇ МАЙСТЕРНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА - Гордаш, Андрій (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті з’ясовано сутність поняття «художня майстерність учителя образотворчого мистецтва» та визначено його межі у зіставленні з фахом художника. Доведено, що відправним пунктом до досягнення майбутнім вчителем образотворчого мистецтва вершин художньої майстерності є арт-школа як самоорганізована система, котра чутливо реагує на всі нові тенденції розвитку сучасного мистецтва. Визначено методологічний базис діяльності цієї школи на засадах навчально-творчого підходу та педагогічної акмеології.