КРИТЕРІЇ ТА ПОКАЗНИКИ СФОРМОВАНОСТІ СЦЕНІЧНО-ОБРАЗНОЇ КУЛЬТУРИ МАЙБУТНЬОГО УЧИТЕЛЯ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА У ПРОЦЕСІ ВОКАЛЬНОЇ ПІДГОТОВКИ - Косінська, Наталія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті висвітлено критерії та показники сформованості сценічно-образної культури майбутніх учителів музичного мистецтва в процесі вокальної підготовки. Проаналізовано стан досліджуваної проблеми в педагогічній теорії та практиці, визначено мету та завдання, розкрито сутність понять і визначено їх вплив в процесі вокальної підготовки. За допомогою критеріїв та показників, викладених в даній статті, викладач в процесі вокальної підготовки має сформувати у майбутнього учителя музичного мистецтва світоглядні цінності, інтерпретаційні уміння, сценічну майстерність, які шляхом застосування вокальної техніки мають сприяти розкриттю образної системи музичного твору. Критерії (мотиваційно-афективний, когнітивно-інформаційний та діяльнісно-розвивальний) відображають структурні компоненти сценічно-образної культури. Показники розкривають основні ознаки критеріїв та уможливлюють вимірювання з використанням різних методик, тестів, творчих завдань, діагностик та спостережень.