ФОРМУВАННЯ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ З ОХОРОНИ ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ У МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ТЕХНОЛОГІЙ У ПРОЦЕСІ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ - Нагайчук, Олена (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті обґрунтовується актуальність формування компетент-ностей з безпеки життєдіяльності та охорони праці у майбутніх вчителів технологій. Здійснено аналіз понять «компетенція», «компе-тентність» у психолого-педагогічній літературі. Обґрунтовано перелік загальних та професійних компетентностей з БДЖ та ОП, якими мають оволодіти студенти в процесі технологічної освіти; окреслено коло основних очікуваних результатів навчання, які повинен продемонструвати студент після завершення вивчення дисципліни «Безпека життє-діяльності та охорона праці».