ІСТОРІОГРАФІЧНИЙ АНАЛІЗ СТАНОВЛЕННЯ ВІТЧИЗНЯНОЇ ІНСТРУМЕНТАЛЬНОЇ ГІТАРНОЇ ОСВІТИ - Кочубей, Тетяна; Коваленко, Анатолій (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті здійснено історіографічний аналіз становлення вітчизняної інструментальної гітарної освіти. Застосувавши методи історико-педагогічного аналізу та системного підходу, розглянуто архівні документи та наукові праці провідних учених галузі. Проаналізовані архівні документи пов’язані з гітарною спадщиною М. Вербицького, роботи історичного спрямування таких дослідників: М. Михайленка, Ю. Ніколаєвської, В. Сидоренко, ряд робіт, що мають наукову цінність, проте іншого спрямування: біографічного (О. Кригін); методичного (В. Козлін); педагогічного (В. Грищенко); культурологічного (В. Ткаченко).