ДО ПРОБЛЕМИ ВИЗНАЧЕННЯ КОНЦЕПТУАЛЬНИХ ОСНОВ ФОРМУВАННЯ ІНДИВІДУАЛЬНИХ СТРАТЕГІЙ ЗДОРОВ’ЯЗБЕРЕЖЕННЯ МАЙБУТНІХ БАКАЛАВРІВ ПРИРОДНИЧИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ НА ЗАСАДАХ МІЖДИСЦИПЛІНАРНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ - Шукатка, Оксана (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті здійснено теоретико-порівняльний аналіз змістового наповнення категорій «концепт» і «концепція». Підсумовано, що термін «концепт» (concept) виник в рамках латинської мовної традиції в працях середньовічних філософів. Проведено історико-ретроспективний екскурс у філософію розвитку ідей концепту. Досліджено, що термін «концепція» охоплює два основних аспекти – внутрішній і зовнішній відносно досліджуваного явища, де перший є спрямовуючою ідеєю педагогічного дослідження, а другий – формою презентації його результатів.