ФОРМУВАННЯ ГІГІЄНІЧНОЇ КУЛЬТУРИ У ФАХІВЦІВ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ГАЛУЗІ В ЗАКЛАДАХ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ РЕСПУБЛІКИ ПОЛЬЩІ - Люльченко, В’ячеслав (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розглянуто історичний розвиток проблеми гігієнічної освіти Польщі – країни, що приєдналася до Європейського Союзу. Охарактеризовано систему підготовки фахівців професійно-технічної галузі. Окреслено поетапність формування гігієнічної культури у процесі підготовки фахівців професійно-технічної галузі завдяки включенню в навчальні плани дисципліни, що дають гігієнічні знання а також застосування додаткових виховних процесів з гігієнічною тематикою.