СУТНІСТЬ ПОНЯТТЯ «КУЛЬТУРА РОДИННИХ ВЗАЄМИН» У ВІТЧИЗНЯНІЙ ТА ЗАРУБІЖНІЙ ПЕДАГОГІЧНІЙ ТЕОРІЇ Й ПРАКТИЦІ - Роїк, Тетяна (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті родина розглядається як первинний осередок суспільства; на основі аналізу наукової літератури розглянуто погляди вчених про сутність поняття «культура родинних взаємин», розкрито особливості виховання культури родинних взаємин у молодших школярів. З ’ясовано, що в основі досліджуваного поняття лежить родинне виховання, де родина як первинний осередок суспільних відносин. Цінним є погляд зарубіжних науковців на проблему родинного виховання дітей, де особлива роль відводиться ролі батька і матері у формуванні особистості дитини. Родина є первинною і необхідною передумовою формування емоційно- стабільної особистості.