ВОКАЛЬНО-ПРОФЕСІЙНА ТЕХНІКА У ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА - Хекало, Євгеній (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Стаття присвячена проблемі вокально-професійної техніки у підготовці майбутнього вчителя музичного мистецтва. Розглядається вокальна техніка як специфічний розвиток навиків голосового апарату, направлений на втілення художніх цілей та завдань. Представлений аналіз вокального процесу, який сприяє формуванню вокально-технічних навичок та являє собою сукупність різноманітиш закономірностей. Уроботі запропоновано основні вимоги до змісту підготовки і професійної діяльності викладача- музиканта та комплекс інтегральнш умінь необхідних майбутньому вчителю для успішного навчання вокальному мистецтву.