КОУЧ-ТЕХНОЛОГІЯ ЯК ЗАСІБ ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНО-ЕТИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ МЕНЕДЖЕРІВ ОСВІТИ - Дудник, Наталка (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті проаналізовано особливості застосування технології коучингу для формування професійно-етичної компетентності майбутніх менеджерів освіти. Досліджено сутність, мету та завдання коучингу. Розкрито алгоритм коучингу, що передбачає партнерство, розкриття потенціалу, результат. Визначено види коучингу. Обґрунтовано ефективність використання коучингу для активізації пізнавальної мотивації студентів, розвитку умінь самоуправління і ефективного менеджменту власної навчальної діяльності. Охарактеризовано особливості застосування технології коучингу у закладі вищої освіти з метою стимулювання професійної освіти, здатності прийняття етичних управлінських рішень, розвитку відповідальності, впевненості у власних можливостях.