KULTURA OBYCZAJOWO-OBRZАDOWA W RODZINIE JAKO ELEMENT EDUKACJI SPOLECZNEJ - Pstrag, Dorota (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Висвітлено роль обрядово-ритуальної культури в сім "і у процесі соціальної освіти людини; встановлено, що обрядово-ритуальна культура у сім "і сприяє здійсненню її соціальних та виховних функцій, формуванню позитивних суспільних відносин, вчить поваги і терпимості до інших людей, зміцнює емоційні зв ’язки та стосунки між поколіннями; доведено, що зміна зовнішніх умов життя сучасної сім "і, ЇХ функцій, структури та соціальних ролей, впливає на поступове зникнення усталених традицій, обрядів, ритуалів і звичаїв, а їх місце займають поширювані ЗМІ зразки культури, що нерідко походять з дуже далеких, чужих польській обрядовій культурі.