ОСОБЕННОСТИ РАБОТЫ НАД СЛОВОМ НА УРОКАХ РУССКОГО ЯЗЫКА В НАЧАЛЬНОЙШКОЛЕ - Волошина, Анна; Роенко, Людмила (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розглядається один з найважливіших аспектів курсу методики викладання російської мови в початкових класах – методика роботи над словом. Показана роль слова у розвитку зв’язного мовлення молодших школярів, визначені найефективніші спеціальні методичні прийоми збагачення активного словника молодшого школяра, розкрито зміст роботи над лексичним, граматичним значенням слова у кожному класі, особливості роботи над прямим і переносним значенням слова, над фразеологічними одиницями, розроблені методичні рекомендації стосовно роботи над словом при вивченні російської мови як другої, шляхи попередження інтерференції.