ПІДГОТОВКА ЛАБОРАТОРНИХ РОБІТ ДО ВИКОНАННЯ СТУДЕНТАМИ В УМОВАХ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ - Джевага, Григорій (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті окреслені проблеми виконання лабораторних і практичних робіт в умовах дистанційного навчання. Проаналізовано зміст навчально-методичних матеріалів для виконання лабораторної роботи з курсу «Опір матеріалів» на тему: «Дослідження розтягу мало вуглецевої сталі. Визначення характеристик міцності та пластичності зразка». Визначено можливості оптимізації її завдань для виконання в умовах дистанційного навчання. Докладно описано рекомендації для проведення відеозйомок лабораторного експерименту руйнування дослідного зразка гідравлічною машиною ЗИМ.