ПЕРСПЕКТИВНІ НАПРЯМИ УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ТЕХНОЛОГІЙ - Ковбаса, Тетяна (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
На основі наукового дослідження автор доводить неможливість досягти бажаного результату методичної підготовки майбутніх учителів технологій без переходу до суб’єкт-суб’єктної парадигми навчання. Аналіз наукових робіт, спостереження за практикою реалізації завдань освітньої галузі «Технологія» свідчить про недостатню методичну підготовку вчителів цього профілю. Метою статті є визначення перспективних напрямів удосконалення цієї підготовки. Серед головних пріоритетів підвищення ефективності методичної підготовки вчителів технологій автор у статті пропонує декілька перспективних напрямів.