ГОТОВНІСТЬ УЧИТЕЛІВ ДО ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ПЕДАГОГІЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Коберник, Галина (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті уточнено зміст понять «інновації», «інноваційне навчання», «готовність учителя до впровадження нових педагогічних технологій»; висвітлено перешкоди педагогів різним інноваціям та види цінностей, які слід формувати у майбутніх учителів, щоб запобігти цим перешкодам; визначена структура інноваційної діяльності вчителя та критерії виявлення ефективності цієї діяльності; розкрито етапи поділу процесу засвоєння нових ідей і відповідно етапи сприйняття інновацій учителями; виділені основні компоненти готовності вчителів до впровадження інноваційних технологій у сфері навчання й виховання; висвітлено рівні готовності майбутніх учителів до інноваційної педагогічної діяльності.