ПРОФЕСІЙНІ КОМПЕТЕНЦІЇ СУЧАСНОГО ВЧИТЕЛЯ ТЕХНОЛОГІЙ ЯК ОСНОВИ ЙОГО САМОРЕАЛІЗАЦІЇ - Гевко, Ігор (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті уточнено суть поняття «професійна компетентність» як здатність особистості до самореалізації. Виявлено педагогічні умови реалізації моделі формування професійної компетентності майбутнього вчителя технології та її компонентний склад і теоретично обґрунтована їх ефективність. Розроблена теоретична модель формування професійної компетентності майбутнього вчителя технології, орієнтованого на профільне навчання. Теоретично обґрунтовано структуру професійної самореалізації майбутніх педагогів на основі комплексного поєднання професійної спрямованості на розкриття власного «Я» в педагогічній діяльності, глибоких і міцних педагогічних, професійних знань і вмінь, шляхів упередження й подолання бар’єрів самореалізації.