ФОРМУВАННЯ КРЕАТИВНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИКИ В ПРОЦЕСІ ІНСТРУМЕНТАЛЬНО-ВИКОНАВСЬКОЇ ПІДГОТОВКИ - Обманець, Людмила (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розглядається сутність та зміст поняття «креативність» та висвітлено складові креативності як компоненту інструментально-виконавської підготовки, яка спрямована на оволодіння майбутніми вчителями музики творчими технологіями та формування в них зазначеного утворення. Виокремлено професійно важливі якості креативної особистості, що забезпечує її творчу активність. Важливе місце відводиться аналізу категорії «креативність» та стану окресленої проблеми у музично-педагогічних дослідженнях вітчизняних та зарубіжних науковців. Аргументована необхідність креативного розвитку студентів в процесі інструментально-виконавської підготовки.