ЕКОЛОГІЧНЕ ВИХОВАННЯ ШКОЛЯРІВ ЗАСОБАМИ ПРИРОДООХОРОННОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Люленко, Світлана (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розглянуто та проаналізовано стан екологічного виховання школярів засобами природоохоронної діяльності. Доведена необхідність вдосконалення та насичення змісту навчального процесу екологічним матеріалом та створення відповідних умов для екологічного виховання школярів.Розкрито суть екологічного виховання школярів, що полягає воволодінні науковими знаннями про довкілля, формуванні знань і вмінь дослідницького характеру, розумінні сучасних проблем навколишнього природного середовища, формуванні екологічної свідомості та культури особистості.