ІСТОРІЯ ТА СУЧАСНИЙ СТАН ІНЖЕНЕРНО-ГРАФІЧНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ТЕХНОЛОГІЙ - Нищак, Іван (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті досліджено історичні етапи розвитку інженерно-графічної освіти, з’ясовано сучасний стан та окреслено можливі шляхи реформування інженерно-графічної підготовки майбутніх учителів технологій. Доведено необхідність перегляду традиційної методичної системи навчання інженерно-графічних дисциплін у педагогічних ВНЗ, яка має передбачати коригування змісту освіти відповідно до сучасних вимог й стану науково-технічних досягнень, удосконалення методики навчання на основі сучасних інформаційних технологій.