ВПЛИВ МЕДІАІНФОРМАЦІЇ НА СОЦІАЛІЗАЦІЮ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ - Семчук, Богдан (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
В статті розкрита проблема впливу медіаінформації на соціалізацію дітей дошкільного віку. Проаналізовано сучасні погляди науковців щодо специфіки сприйняття дітьми екранних образів, трансформацію дитячої картини світу. Обґрунтовано роль мезофакторів у процесі соціалізації дітей дошкільного віку. Дається ретроспективний аналіз поглядів науковців з означеної проблеми. Розкрито соціалізаційні можливості мас-медіа та аспекти особистісних якостей молодого покоління, які формуються під медіа-впливом. Виокремлено артикульовані проблеми перебування дітей за комп’ютером.