АКТУАЛИЗАЦИЯ ТВОРЧЕСКОГО ПОТЕНЦИАЛА БУДУЩИХ УЧИТЕЛЕЙ В ПРОЦЕССЕ ПРОФЕССИОНАЛЬНОЙ ПОДГОТОВКИ - Гуцало, Эмилия (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті проаналізовано проблему актуалізації творчого потенціалу студентів педагогічного університету, визначено зміст понять «творчий потенціал», «творча активність», встановлено деякі паралелі між якостями й властивостями індивіда, котрі можуть інтенсивно формуватися й одержувати імпульс до розвитку саме засобами мистецтва. Встановлено можливості використання творчих ситуацій і завдань на імпровізацію як одного із засобів, що відображують динаміку розвитку музичних здібностей студентів.