ГОТОВНІСТЬ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ДО ОСВІТНЬОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - П’ясецька, Наталія; Білан, Валентина (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
В статті розглядаються питання формування валеологічної готовності майбутнього вчителя до проведення освітньої роботи в закладах освіти. Становлення інтелектуальної цілісності особистості ‒ процес багатоаспектний, вирішальна роль у ньому належить освіті і навчанню, що переконливо доведено дослідженням. Розвиток особистості майбутнього вчителя пов’язаний з якісно відмінною від традиційної педагогічною технологією. Вона передбачає реалізацію особистісно-діяльнісного підходу як провідної стратегії валеологізації педагогічної освіти. Діяльність є тим механізмом, який дозволяє перетворити сукупність зовнішніх впливів у власне розвиваючі новоутворення особистості вчителя.