ВИКЛИКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ СИСТЕМИ ВНУТРІШНЬОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ВИЩОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ - Кірдан, Олена (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Виокремлено та обґрунтовано п’ять організаційних рівнів системи внутрішнього забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти у закладах вищої освіти України. Схарактеризовано організаційну структуру внутрішнього забезпечення якості в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини. Акцентовано на взаємозумовленості та взаємозв’язку, закономірності та послідовності розвитку системи внутрішнього забезпечення якості вищої освіти в Україні у її теоретичному наповненні, практичній реалізації, структурних та змістових трансформаціях відповідно до бази нормативно-законодавчого забезпечення. Визначено пріоритетні напрями відповідальності закладів вищої освіти за внутрішнє забезпечення якості вищої освіти та освітньої діяльності.