ДЕОНТОЛОГІЧНА ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ - Максютов, Андрій (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті висвітлюється роль деонтологічної підготовки майбутнього учителя у його професійній діяльності. Проводиться короткий ретроспективний аналіз поняття деонтологія, професійна деонтологія, педагогічна деонтологія та деонтологічна підготовка, визначаються фактори професійного успіху педагога, з точки зору деонтології. Висвітлюються деонтологічні норми у професійній діяльності майбутнього учителя та необхідність їх дотримання. Доведено, що у системі фахової підготовки майбутніх учителів необхідно цільовим орієнтиром обрати деонтологічну підготовку педагога.