ЗАГАЛЬНОЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДОДАТОК ДО ДИПЛОМА ЯК ІНСТРУМЕНТ ПРОЗОРОСТІ ТА ВИЗНАННЯ У ЄВО - Бабин, Іван; Голуб, Інна (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розглядається питання додатка до диплома як ефективного інструмента прозорості, що сприяє справедливому спрощеному визнанню кваліфікацій і зростанню масштабів академічної та професійної мобільності у ЄПВО. Розкрито сутність поняття «загальноєвропейський додаток до диплома». Висвітлено історію виникнення додатка до диплома та його характерні особливості. Розглядається нормативно-правове підґрунтя додатка до диплома в офіційних документах європейської освіти. Визначено основоположні принципи додатка до диплома та сучасний стан проблеми додатка до диплома у ЄПВО.