ЕВОЛЮЦІЯ ЕДЬЮТЕЙНМЕНТУ У МЕТОДИЦІ НАВЧАННЯ ХІМІЇ - Шафорост, Юлія; Лут, Олена; Лахаєв, Владислав; Поліщук, Таїса (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2024)
У сучасному освітньому просторі особливу актуальність набуває питання інтеграції інноваційних методик навчання, серед яких інтерактивні елементи займають помітне місце. Поняття «едьютейнмент», що поєднує освіту та розваги, активно розвивається як перспективний підхід, здатний підвищити мотивацію учнів, покращити їхню навчальну активність та засвоєння матеріалу. Однак витоки ідеї впровадження інтерактивних елементів сягають значно глибше в історію педагогіки. У статті досліджено історичні передумови та перші спроби застосування інтерактивних методик у навчанні хімії в ХІХ та першій половині ХХ століття.