ФОРМУВАННЯ САНІТАРНО-ГІГІЄНІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ У ЗДОБУВАЧІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА»

Автор(и)

  • Вячеслав Люльченко Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини., Україна https://orcid.org/0000-0002-6728-4744
  • Наталія Поліщук Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини., Україна https://orcid.org/0000-0003-3677-1248

DOI:

https://doi.org/10.31499/2307-4914.2(26).2022.267729

Анотація

У статті теоретично висвітлено механізм формування санітарно-гігієнічної компетентності у здобувачів вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Встановлено, що дана проблема має свою актуальність та необхідність щодо її найшвидшого вирішення, а саме шляхом перегляду умов освітнього процесу закладів вищої освіти. Це передбачає формування у студентів на високому рівні безпечної й відповідальної поведінки щодо турботи про своє здоров’я. Проаналізовано чинники, які безпосередньо впливають на процес формування санітарно-гігієнічної компетентності в студентської молоді закладів вищої освіти. Запропоновано шляхи по створенню оптимального освітнього процесу для формування санітарно-гігієнічної компетентності в здобувачів першого рівня вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа».

Ключові слова: санітарія; гігієна; компетентність; здоров’я; здоровий спосіб життя; здобувач; освітній процес; заклад освіти; молодь; освіта.

Біографії авторів

Вячеслав Люльченко, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.

Cтарший викладач кафедри техніко-технологічних дисциплін, охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Наталія Поліщук, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.

Викладач кафедри медико-біологічних основ фізичної культури.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-12-07

Як цитувати

Люльченко, В., & Поліщук, Н. (2022). ФОРМУВАННЯ САНІТАРНО-ГІГІЄНІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ У ЗДОБУВАЧІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА». Проблеми підготовки сучасного вчителя, (2(26), 118–125. https://doi.org/10.31499/2307-4914.2(26).2022.267729

Номер

Розділ

Статті