СУЧАСНІ ВИМОГИ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ВИКЛАДАЧІВ ПРАКТИЧНОГО НАВЧАННЯ В ГАЛУЗІ ТРАНСПОРТУ

Автор(и)

  • Мирослава Соснова ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет» (м. Кам’янське), Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.31499/2307-4914.17.2018.162547

Ключові слова:

Професійна підготовка, підготовка майбутнього викладача практичного навчання в галузі транспорту, інноваційні технології.

Анотація

У статті розглядаються сучасні вимоги до професійної підготовки майбутніх викладачів практичного навчання в галузі транспорту в умовах модернізації освіти. Розкрито, що в умовах впровадження новітніх інформаційних технологій у навчанні ставляться нові вимоги до підготовки майбутніх викладачів-інженерів. Вказано вміння, які повинні характеризувати сучасного викладача практичного навчання в галузі транспорту.
Автор зазначає, що сучасному виробництву потрібен фахівець, який повинен глибоко усвідомлювати своє місце в перебудовчих процесах, ґрунтовно володіти теоретичними знаннями, професійними вміннями і навичками, готовий до діяльності у складних умовах конкуренції, здатний до самонавчання, самопізнання та самовдосконалення.
Сучасний фахівець повинен удосконалювати свою педагогічну майстерність, яка є вищим рівнем педагогічної діяльності, що проявляється у творчості викладача, у постійному вдосконаленні мистецтва навчання, вихованні й розвитку людини. Педагогічна творчість розглядається як стан педагогічної діяльності, за якого відбувається створення принципово нового в змісті, організації навчального процесу, у вирішенні науково-практичних проблем.
Висвітлено, що підготовку майбутніх викладачів практичного навчання в галузі транспорту потрібно спрямовувати на таке оволодіння інформаційно-комунікаційними та інноваційними технологіями, щоб вони стали для них не лише засобом для унаочнення навчальної інформації, а життєвою необхідністю для професійного й особистісного розвитку та самовдосконалення.

Біографія автора

Мирослава Соснова, ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет» (м. Кам’янське)

Кандидат педагогічних наук, викладач Індустріального коледжу ДВНЗ «Український державний хіміко- технологічний університет» (м. Кам’янське)

Посилання

Зязюн І. А. Концептуальні засади теорії освіти в Україні // Іван Андрійович Зязюн // Педагогіка і психологія професійної освіти. - 2000.-№1.-С. 11-24.

Ковальчук В. Ю. Модернізація професійної та світоглядно- методологічної підготовки сучасного вчителя : автореф. дне. д-ра пед. наук : спец. 13.00.04 «Теорія і методика професійної освіти» / В. Ю. Ковальчук. - К., 2006. - 34 с.

Наказ МОНУ Про затвердження Концептуальних засади розвитку педагогічної освіти України та її інтеграції в європейський освітній простір № 998 від 31.12.2004 р.

Хомич Л. О. Система психолого-педагогічної підготовки вчителя початкових класів : автореф. дне. д-ра пед. наук : спец. 13.00.04 «Теорія і методика професійної освіти» / Л. О. Хомич. - К., 1999. - 42 с.

Хуторской А. В. Современная дидактика : учебное пособие / А. В. Хуторской. - 2-е изд. - С. : Высш. шк., 2007. - 639 с.

##submission.downloads##

Як цитувати

Соснова, М. (2019). СУЧАСНІ ВИМОГИ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ВИКЛАДАЧІВ ПРАКТИЧНОГО НАВЧАННЯ В ГАЛУЗІ ТРАНСПОРТУ. Проблеми підготовки сучасного вчителя, (17), 304–310. https://doi.org/10.31499/2307-4914.17.2018.162547

Номер

Розділ

Статті