ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА ІНЖЕНЕРА-ПЕДАГОГА СФЕРИ ХАРЧОВИХ ВИРОБНИЦТВ У ВИЩОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ

Автор(и)

  • Юлія Гвоздецька Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, Україна

DOI:

https://doi.org/10.31499/2307-4914.15.2017.163186

Ключові слова:

Інженер-педагог, практична підготовка, технологічна практика, виробнича практика, педагогічна практика.

Анотація

У статті проаналізовано практичну підготовку майбутнього інженера-педагога сфери харчових виробництв у вищому навчальному закладі. Практична підготовка студентів спрямована на формування базових компетентностей, залучення їх до пошукової роботи, поглиблення та систематизацію знань, умінь і навичок, усвідомлення практичної складової навчальних курсів, формування міжпредметних зв’язків при викладанні дисциплін тощо. Згідно освітньо-професійної програми підготовки майбутнього інженера-педагога сфери харчових виробництв передбачено у процесі навчання проходження студентами таких практик: навчальна, виробнича, технологічна, педагогічна.

Біографія автора

Юлія Гвоздецька, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

Викладач кафедри професійної освіти та технологій за профілями Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Посилання

Гуревич Р. С. Теорія і практика навчання в професійно-технічних навчальних закладах : монографія / Роман Гуревич. – Вінниця: Дов Вінниця, 2008. – 410 с.

Методичні рекомендації до педагогічної практики студентів для студентів денної форми навчання освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» напряму підготовки: 6.010104 «Професійна освіта. Харчові технології» / Укладачі: Т. В. Кравченко, Г. П. Журба, І. А Філімонова. – Умань: УДПУ імені Павла Тичини, 2014. – С. 20.

Методичні рекомендації з технологічної (навчальної) практики розроблені для студентів 2 курсу за напрямом підготовки 6.010104 «Професійна освіта. Харчові технології» / Укладачі: Т. В. Кравченко, Г. П. Журба, І. А. Філімонова. – Умань: УДПУ імені Павла Тичини, 2014. – C. 13.

Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України. – Міносвіти; Наказ, Положення, Форма типового документа від 08.04.1993 № 93. − [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0035-93

Програма педагогічної практики для студентів напряму підготовки 6.010104 «Професійна освіта. Харчові технології» / Укладачі: Т. В. Кравченко, Г. П. Журба, І. А. Філімонова. – Умань: УДПУ імені Павла Тичини, 2014. – C. 12.

Теорія і методика професійної освіти: навч. посіб. / З. Н. Курлянд, Т. Ю. Осипова, Р. С. Гурін (та ін.); за ред. З. Н. Курлянд. – К. : Знання, 2012. – С. 390.

Ушинський К. Д. Людина як предмет виховання. Спроба педагогічної антропологiї : в 2 т. Т. 1 / К. Д. Ушинський. – К. : Рад. шк., 1983. – С. 192–472.

Яланська С. П. Зміст та етапи розвитку творчої компетентності студентів педагогічних навчальних закладів / С. П. Яланська // Актуальні проблеми психології: збірник наукових праць: Інститут психології ім. Г. С. Костюка НАПН України – Т. VІ, Психологія обдарованості – Вип. 9 – Житомир, Видавництво ЖДУ імені І. Франка, 2013. – С. 524–531.

##submission.downloads##

Як цитувати

Гвоздецька, Ю. (2019). ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА ІНЖЕНЕРА-ПЕДАГОГА СФЕРИ ХАРЧОВИХ ВИРОБНИЦТВ У ВИЩОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ. Проблеми підготовки сучасного вчителя, (15), 34–41. https://doi.org/10.31499/2307-4914.15.2017.163186

Номер

Розділ

Статті