МЕТОДИКА АКТИВІЗАЦІЇ НАВЧАЛЬНО-ПІЗНАВАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ МАЙБУТНІХ ІНЖЕНЕРІВ-ПЕДАГОГІВ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ПІД ЧАС ПРОВЕДЕННЯ ЛАБОРАТОРНО- ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ
DOI:
https://doi.org/10.31499/2307-4914.15.2017.163189Ключові слова:
Навчально-пізнавальна діяльність, методи активного навчання, інженер-педагог харчових технологій, лабораторно-практичні заняття, інноваційні підходи, технологічне обладнання харчової галузі, педагогічні технології, професійне навчання.Анотація
У статті розглянуто значення методів активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів у вищих навчальних закладах. Представлено досвід проведення лабораторно-практичних занять, спрямований на активізацію навчально-пізнавальної діяльності майбутніх інженерів-педагогів харчових технологій. Акцентовано увагу на вдосконаленні педагогічного процесу шляхом застосування найефективніших методів навчання, які здатні забезпечити високу ефективність навчально-пізнавальної діяльності студентів на лабораторно-практичних заняттях.
Посилання
Дичківська І. М. Інноваційні педагогічні технології: навч. посібник / Дичківська І. М. – К. : Академвидав, 2004. – 352 c.
Мойсеюк Н. Є. Педагогіка : навч. посіб. / Мойсеюк Н. Є. – 3-є видання, доповнене. – К. : КДНК, 2001. – 608 с.
Педагогічна майстерність: хрестоматія: навч. посіб. / [упоряд. І. А. Зязюн, Н. Г. Базилевич, Т. Г. Дмитренко та ін.]; за ред. І. А. Зязюна. – К. : Вища шк., 2006. – 606 с.
Педагогика : учебное пособие / под ред. Ю. К. Бабанского. – М. : Просвещение, 1983. – 607 с.
Полат Є. С. Нові педагогічні та інформаційні технології в системі освіти // Педагогічна майстерність: хрестоматія: навч. посіб. / [упоряд. І. А. Зязюн, Н. Г. Базилевич, Т. Г. Дмитренко та ін.]; за ред. І. А. Зязюна. – К.: Вища шк., 2006. – C. 480–484.
Ягупов В. В. Педагогіка: навч. посібник / В. В. Ягупов – К. : Либідь, 2002. – 560 с.