СТРУКТУРНІ КОМПОНЕНТИ ФОРМУВАННЯ САНІТАРНО-ГІГІЄНІЧНОЇ КУЛЬТУРИ В МАЙБУТНЬОГО ІНЖЕНЕРА-ПЕДАГОГА ХАРЧОВОГО ПРОФІЛЮ У ПРОЦЕСІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ

Автор(и)

  • Вячеслав Люльченко Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини., Ukraine https://orcid.org/0000-0002-6728-4744
  • Лариса Сусло Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини., Ukraine https://orcid.org/0000-0003-1137-828X

DOI:

https://doi.org/10.31499/2307-4914.2(24).2021.244193

Анотація

У статті досліджено феномен професійної підготовки інженера-педагога харчового профілю до професійної діяльності в сфері збереження здоров’я учасників освітнього процесу. Висвітлено структурні компоненти та проаналізовано їхній зміст: мотиваційний (позитивна мотиваційна спрямованість на опанування професійної санітарно-гігієнічної компетентності тощо), когнітивний (обізнаність із понятійно-термінологічним апаратом санітарно-гігієнічної культури інженера-педагога харчового профілю тощо), діяльнісний (уміння організовувати та формувати санітарно-гігієнічну культуру тощо).

Ключові слова: санітарія; гігієна; культура; харчовий профіль; інженер-педагог; професійна підготовка; компоненти; показники; освітній процес; готовність.

Біографії авторів

Вячеслав Люльченко, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.

Викладач кафедри техніко-технологічних дисциплін, охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Лариса Сусло, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.

Cтарший викладач кафедри техніко-технологічних дисциплін, охорони праці та безпеки життєдіяльності.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-11-26

Номер

Розділ

Статті